Rabarbar w czekoladzie deserowej
Opis
Kawałki rabarbaru w czekoladzie
Słodki i jednocześnie lekko kwaskowaty rabarbar oblany wyśmienitą deserową czekoladą.
Propozycja łączenia smaków
Nasz rodzimy, trochę zapomniany rabarbar doskonale smakuje po skandyzowaniu. Wraz z czekoladą będzie stanowił świetną słodką przekąskę do dobrej zielonej herbaty Lung Ching.
Skład
Kandyzowany rabarbar 51% min. (rabarbar, cukier, syrop glukozowo-fruktozowy z pszenicy, regulator kwasowości - kwas cytrynowy, substancja konserwująca - sorbinian potasu, aromat), czekolada 48% min. (cukier, miazga kakaowa, tłuszcz kakaowy, emulgator - lecytyna sojowa, aromat wanilina), substancja glazurująca: guma arabska, cukier, syrop glukozowy, szelak. Czekolada: zawartość masy kakaowej min. 43%.
Może zawierać orzeszki ziemne, inne orzechy oraz mleko.
Informacja o alergenach:
soja, pszenica
Masa netto
100g
Wyprodukowano w Polsce
Wartość odżywcza w 100g:
Wartość energetyczna - 1755 kJ (418 kcal)
Tłuszcz - 15g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 8,9g
Węglowodany - 66g
w tym cukry - 61g
Białko - 2,3g
Sól - 0 g