Pigwa w syropie 200g
Opis
Dodatek do herbaty z pigwy
Kawałki aromatycznej pigwy w naturalnym syropie to wyśmienity dodatek do herbaty i deserów.
Produkt marki Fungopol z serii Zapomnianych Przetworów.
Propozycje zastosowania
- pigwa w syropie najlepiej smakuje dodana do gorącej herbaty, która z jej dodatkiem może wydawać się nieco kwaśniejsza niż z cytryną, będzie jednak miała bardziej owocowy aromat.
- jeśli w lodówce masz tylko lody śmietankowe, polewa z syropu i kawałków pigwy zmamieni je w prawdziwy owocowy deser.
- z pomocą pigwy w syropie przygotujesz nalewkę. Wystarczy zalać alkoholem.
Masa netto:
200 g
Masa netto po odcieku:
110 g.
Składniki:
pigwowiec japoński 55%, cukier 30%, woda 15%.
Sporządzono z 85 g owoców na 100 g produktu
Sposób przechowywania
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce do 7 dni.
Produkt pasteryzowany.
Wartość odżywcza w 100 g produktu:
wartość energetyczna 646kJ / 152 kcal,
białko 0,2 g,
węglowodany w tym cukry 37,3 g 33,2 g,
tłuszcz w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,23 g 0,13 g, Sole 0,003 g
Wyprodukowano w Polsce.
Cechy produktu
Owoce | Pigwa |