Darmowa dostawa
Darmowa dostawa (Paczkomaty Inpost) już od 200,00 zł.

Pai Mu Tan

Dostępność: dostępny
Wysyłka w: 48 godzin
Dostawa: Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności sprawdź formy dostawy
Cena: 13,40 zł 13.40




ilość szt.

towar niedostępny

dodaj do przechowalni
* - Pole wymagane
Ocena: 4.67
Kod produktu: 602

Opis

Pai Mu Tan - biała herbata

Pai Mu Tan to wyjątkowa herbata pochodząca z chińskiej prowincji Fujian, znanej z produkcji najwyższej jakości herbat. Jest wytwarzana  z młodych, nie w pełni rozwiniętych listków, które pokryte są jeszcze srebrnym puchem. Dzięki temu Pai Mu Tan ma orzeźwiający smak i subtelny aromat, który docenią wszyscy koneserzy herbaty. Jakość tej herbaty jest niezwykle wysoka, co wynika z procesu jej produkcji. Listki zbierane są ręcznie, a następnie suszone w naturalny sposób. Dzięki temu zachowują one swoje naturalne właściwości, co przekłada się na doskonały smak i aromat herbaty.

Biała herbata Pai Mu Tan idealnie sprawdza się jako napój na co dzień, szczególnie w ciepłe dni. Wysoka jakość produktu gwarantuje, że herbata ta zachowa swoje właściwości smakowe i aromatyczne przez długi czas. Pai Mu Tan to także doskonały produkt do podarowania bliskiej osobie czy jako element eleganckiego zestawu prezentowego dla miłośników herbaty. Wysoka jakość produktu i unikalny smak sprawiają, że jest to herbata, która z pewnością zadowoli nawet najbardziej wymagających koneserów herbaty.

 

Herbata biała jest najrzadziej spotykaną i cieszącą się największym uznaniem herbatą. Aby ją uzyskać, wczesną wiosną zrywa się nierozwinięte liście i otulone szaro-białymi nitkami pączki.  Zastosowany proces obróbki powoduje, że nie traci ona nic ze swoich naturalnych właściwości. Znaczna zawartość polifenoli chroniących organizm przed atakiem wolnych rodników powoduje, że często nazywa się białą herbatę eliksirem  młodości. Napary tej herbaty są bardzo delikatne i subtelne.

 

Skład

Pai Mu Tan

Kraj pochodzenia

Chiny

Aromat

Lekki, słodki, orzeźwiający


 

Proponowany sposób parzenia

 

To się może przydać

 

 

Po zakończeniu parzenie nie zapomnij oddzielić fusy od naparu.

Podobnie jak herbat zielonych, białych też nie należy zalewać wrzątkiem. Jeśli chcemy otrzymać napar w pełni oddający walory smakowe wybranej herbaty, warto odczekać kilka minut, by woda osiągnęła pożądaną temperaturę. 

Do zaparzania herbaty w kubku lub filiżance zawsze polecamy użycie zaparzacza. Ułatwi to panowanie nad czasem zaparzania i pozbycie się fusów. Mogą to być metalowe lub ceramiczne sitka, jednorazowe torebeczki na susz (tzw. papierowe filtry), czy inne zaparzacze. Praktyczne są kubki z sitkiem i pokrywką.

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:

Produkty powiązane

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl