Nepal Black
Opis
Czarna herbata liściasta - Nepal Black
Uprawa krzewów herbacianych w Nepalu nie ma tak długowiekowej tradycji jak w Chinach. Jednak i w tym kraju dzięki sprzyjającemu monsunowemu klimatowi i korzystnemu ukształtowaniu terenu powstało wiele ciekawych plantacji. Czarna herbata z Nepalu przypomina z wyglądu i smaku te z ogrodów indyjskich Darjeeling.
Czarna herbata liściasta - Nepal Black to kwintesencja smaku herbacianych liści z wysokogórskich upraw Nepalu. Jasny, przyjemny napar z lekko owocowym aromatem i odrobiną cierpkości to tylko niektóre z cech, które sprawiają, że ta herbata jest tak wyjątkowa. Dzięki unikalnemu procesowi produkcji każda filiżanka czarnej herbaty Nepal Black oferuje doskonały, pobudzający smak, który może pomóc Ci w koncentracji i utrzymaniu dobrego samopoczucia w ciągu dnia.
Nie ma lepszego sposobu na rozpoczęcie dnia niż filiżanka gorącej, aromatycznej herbaty Nepal Black. To doskonały wybór dla tych, którzy cenią sobie naturalne. Możesz również spróbować podać ją z plasterkiem cytryny, konfiturą lub syropem owocowym.
Skład
Nepal Black
Kraj pochodzenia
Nepal
Smak
łagodny z lekko owocową nutą, niska goryczka
Proponowany sposób parzenia Nepal Black
Do zaparzania herbaty w kubku lub filiżance zawsze polecamy użycie zaparzacza. Ułatwi to panowanie nad czasem zaparzania i pozbycie się fusów. Mogą to być metalowe lub ceramiczne sitka, jednorazowe torebeczki na susz (tzw. papierowe filtry), czy inne zaparzacze. Praktyczne są kubki z sitkiem i pokrywką.