Miód Manuka MGO™ 250+ 250g
Opis
Miód Manuka MGO™ 250+, słoik 250g
Nowozelandzki miód nektarowy o zawartości MGO™ powyżej 250 mg/kg.
Miód manuka pochodzi z Nowej Zelandii, gdzie produkowany jest przez pszczoły z nektaru kwiatów krzewu manuka.
Proces leżakowania jakiemu jest poddawany powoduje, że wytwarza się w nim substancja zwana methylglyoxalem. To właśnie jej duża zawartość decyduje o szczególnych właściwościach miodu manuka.
Jej stężenie oznaczone jest na każdym opakowaniu skrótem MGO™. Może wynosić od 30+ do 550+.
Na przykład wartość MGO™ 250+ oznacza, że w każdym kilogramie miodu manuka występuje co najmniej 250 mg tej substancji.
Oferowany przez nas miód manuka pochodzi od znanego producenta i eksportera firmy Manuka Health New Zealand Limited. Prekursor oznaczenia jakości handlowej miodów manuka metodą mierzenia methylglyoxalu - MGO™ (od 2007r.).
Zanim ten miód trafi do sprzedaży poddawany jest badaniom laboratoriach producenta i innych niezależnych organizacji. Określa się nie tylko stężenie MGO™, ale także inne wskaźniki, które mówią o jego czystości i jednorodności (zawartość pyłków kwiatu krzewów manuka), czy pozwalające stwierdzić, że miód nie został poddany działaniu temperatury powyżej 40 stopni.
Zalecane spożycie
1- 2 łyżeczki miodu, 3 razy dziennie, przed posiłkiem. Słoik o pojemności 250g wystarczy wówczas na ok. 2 tygodnie.
Kraj pochodzenia
Nowa Zelandia
Waga netto
250g