Konfitura z jarzębiny 240 g
Opis
Jarzębinowy Frykas - konfitura z jarzębiny 240g
Konfitura do mięs, wędlin i serów. Wyprodukowana wyłącznie z przemrożonych owoców jarzębiny i cukru.
Zastosowanie
Owoce jarzębiny najczęściej kojarzą się nam z robionymi przez dzieci koralikami lub jesiennymi bukietami. Rzeczywiście, same owoce i gałązki są bardzo dekoracyjne. Jarzębina to trochę zapomniane owoce. Przez wieki cenione były jednak za swoje właściwości smakowe. Robione przez nasze babcie przetwory z jarzębiny wykorzystywane były jako dodatek do herbaty i oczywiście mięs, głównie dziczyzny, ale także serów i wędlin.
Najlepiej spożywać je w postaci przetworów.
Składniki
Jarzębina, cukier.
Wyprodukowano z co najmniej 70g owoców na 100g konfitury.
Waga netto
240 g
Wyprodukowano w Polsce
Wartość odżywcza w 100 g produktu:
wartość energetyczna - 995 kJ/ 234 kcal
tłuszcz: 0,4 g; w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
węglowodany: 57 g; w tym cukry: 57 g
białko: 0,6 g
sól: 0 g
witamina C: 69 mg
Cechy produktu
Owoce | Jarzębina |