Kawa Kostaryka Tarrazu SHB 250g - ziarnista/mielona
Opis
Kawa Kostaryka Tarrazu - 250g (ziarnista/mielona)
Kostaryka Tarrazu to kawa klasy SHB. Kostarykańska klasyfikacja określa w ten sposób ziarna pochodzące z plantacji rozmieszczonych na wysokości 1200–1800 m n.p.m. i zlokalizowanych od strony Oceanu Spokojnego. Ma to duże znaczenie, bo na plantacjach położonych nad Pacyfikiem powstaje kawa o wiele większej jakości i ciekawszym smaku aniżeli nad Oceanem Atlantyckim.
Kawę Kostaryka Terrazu cechuje wyczuwalna, ale niezbyt duża kwasowość, pełny smak, i delikatne cytrusowe nuty.
Kraj pochodzenia: Kostaryka
Region: Los Santos, Tarrazu
Gatunek: Arabika - Caturra, Catuai
Metoda pozyskiwania: na mokro
Wysokość upraw: 1200 - 1800 m n.p.m.
Profil palenia: średni
Smak: pełny, słodkawy, z nutami cytrusów
Aromat: czekolada, delikatnie cytrusowy
Body: pełne
Kwasowość: niska