Jarzębina do herbaty
Opis
Konfitura z jarzębiny do herbaty
Konfitura z jarzębiny wytworzona ze 135 g owoców na 100g produktu. Dodana do herbaty nada jej nowego, ciekawego smaku.
Zastosowanie
Owoce jarzębiny najczęściej kojarzą się nam z robionymi przez dzieci koralikami lub jesiennymi bukietami. Rzeczywiście, same owoce i gałązki są bardzo dekoracyjne. Zapomnieliśmy jednak, że przez wieki cenione były szczególnie za swoje właściwości smakowe. Robione przez nasze babcie przetwory z jarzębiny wykorzystywane były jako wspaniały dodatek do herbaty i oczywiście mięs, głównie dziczyzny.
Masa netto
200 g
Wyprodukowano w Polsce
Składniki
Jarzębina, cukier.
Wartość odżywcza w 100 g produktu:
Wartość energetyczna - 879 kJ/207 kcal
Białko - 0,4 g
Węglowodany - 51,3 g
w tym cukry - 38,4 g
Tłuszcz <0,2g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone <0,1 g
Sól <0,001 g
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Po otwarciu przechowywać w lodówce do 7 dni.
Cechy produktu
Owoce | Jarzębina |