Imbir w czekoladzie
Opis
Imbir w czekoladzie z dodatkiem kakao
Kandyzowany imbir w wytrawnej deserowej czekoladzie z kakaową posypką.
Imbir w czekoladzie jest wytwarzany ręcznie w niewielkiej manufakturze. To propozycja dla osób cieniących sobie jakość, niepowtarzalność smaku, szukających wyjątkowych upominków.
Propozycja łączenia smaków
Imbir w czekoladzie doskonale uzupełnia się z zieloną herbatą z wyraźną cytrynową nutą.
Masa netto
100g
Wyprodukowano w Polsce
Skład
Kandyzowany imbir 54%( imbir, cukier), czekolada 45%(cukier, miazga kakaowa, masło kakaowe, emulgator: lecytyna (z soi),aromat wanilia), kakao 2%. Czekolada: masa kakaowa min. 43% Może zawierać orzechy ziemne, inne orzechy oraz mleko.
Wartość odżywcza w 100g:
Wartość energetyczna - 1752 kJ (417 kcal)
Tłuszcz - 14g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 8,1g
Węglowodany - 69g
w tym cukry - 65g
Białko - 2,2g
Sól - 0,03g
Informacja o alergenach:
soja (z lecytyny)