English Breakfast
Opis
Czarna herbata liściasta English Breakfast
Herbata liściasta English Breakfast to wyjątkowa mieszanka czarnej herbaty cejlońskiej oraz herbat indyjskich z prowincji Darjeeling i Assam. Herbata ta wyróżnia się mocnym naparem oraz wyrazistym i niepowtarzalnym smakiem i aromatem. English Breakfast to idealna propozycja dla miłośników mocniejszych i bardziej wyrazistych smaków. Doskonale sprawdza się jako poranna herbata, która pobudza do działania i przygotowuje do aktywnego dnia. Może również być doskonałą propozycją do popołudniowej przerwy, kiedy potrzebujemy chwili relaksu i odprężenia.
Aby przygotować aromatyczną herbatę, należy zalać jej liście gorącą wodą (chwilę po zagotowaniu) i pozostawić na kilka minut, aż herbata nabierze mocnego smaku i aromatu. Można ją podawać z mlekiem lub cukrem, w zależności od preferencji smakowych lub też wykorzystać różne dodatki jak syropy czy cytrynki. Herbata liściasta English Breakfast to doskonały wybór dla miłośników mocnych i wyrazistych smaków.
Czarna herbata jest bogatym źródłem przeciwutleniaczy i może pomóc w ochronie przed chorobami serca i rakiem. Ponadto kofeina zawarta w herbacie może pomóc w zwiększeniu energii i poprawie skupienia, co jest szczególnie przydatne w ciągu dnia lub podczas pracy.
Skład
Assam India, Darjeeling First Flush, Ceylon BOP1
Kraj pochodzenia
Indie
Smak
Wyrazisty, mocny, pobudzający
Proponowany sposób parzenia
Do zaparzania herbaty w kubku lub filiżance zawsze polecamy użycie zaparzacza. Ułatwi to panowanie nad czasem zaparzania i pozbycie się fusów. Mogą to być metalowe lub ceramiczne sitka, jednorazowe torebeczki na susz (tzw. papierowe filtry), czy inne zaparzacze. Praktyczne są kubki z sitkiem i pokrywką.