Czerwony Smok
Opis
Czerwony Smok - biała herbata z owocami, hibiskusem i płatkami róży
Niezwykle owocowa w smaku, biała herbata na bazie Fujian White. Dodatek hibiskusa nadaje jej odrobinę kwasowości a jabłka i truskawki owocowego smaku. W tej kompozycji bardzo dobrze odnajdują się płatki róży, nadając całości lekko kwiatowej nuty.
Herbatę Czerwony Smok polecamy szczególnie wielbicielkom i wielbicielom białych herbat. Ze względu na swoją delikatność świetnie sprawdzi podczas spotkań w gronie najbliższych. Z pewnością chwile spędzone z dobrą książką czy ulubionym programem, z filiżanką tej herbaty, będą jeszcze milsze i relaksujące.
Skład
Fujian White, hibiskus, porzeczka liofilizowana, jabłko, płatki róży, truskawka liofilizowana, aromat.
Fuijan White – biała herbata składająca się z długich i skręconych najmłodszych listków herbacianych. W smaku wyczuć można nieznaczną goryczkę i lekkie ziołowe nuty.
Kraj pochodzenia
Chiny
Smak
Delikatny, owocowy, z różaną nutą
Proponowany sposób parzenia
To się może przydać
Po zakończeniu parzenie nie zapomnij oddzielić fusy od naparu.
Podobnie jak herbat zielonych, białych też nie należy zalewać wrzątkiem. Jeśli chcemy otrzymać napar w pełni oddający walory smakowe wybranej herbaty, warto odczekać kilka minut, by woda osiągnęła pożądaną temperaturę.
Do zaparzania herbaty w kubku lub filiżance zawsze polecamy użycie zaparzacza. Ułatwi to panowanie nad czasem zaparzania i pozbycie się fusów. Mogą to być metalowe lub ceramiczne sitka, jednorazowe torebeczki na susz (tzw. papierowe filtry), czy inne zaparzacze. Praktyczne są kubki z sitkiem i pokrywką.