Darmowa dostawa
Darmowa dostawa (Paczkomaty Inpost) już od 200,00 zł.

Czerwona Róża

Dostępność: brak towaru
Cena: 11,99 zł 11.99






ilość szt.

towar niedostępny

dodaj do przechowalni
Ocena: 5
Kod produktu: 620

Opis

Czerwona Róża - biała herbata z płatkami róży

Czerwona Róża to połączenie delikatnej białej herbaty Fujian White z płatkami róży, co nadaje jej wyjątkowy, kwiatowy aromat i lekko różany smak. Już po pierwszym łyku poczujesz się orzeźwiony i zrelaksowany. Ta herbata to idealny wybór na chłodne jesienne i zimowe wieczory, kiedy pragniesz się rozgrzać i zrelaksować po ciężkim dniu. Jej delikatny smak dobrze komponuje się z różą, co sprawia, że herbata ta jest idealna na romantyczne randki lub spotkania ze znajomymi. Można również podać ją na przyjęciach jako napój, który zaskoczy gości swoim wyjątkowym smakiem i aromatem.

Czerwona Róża to również świetny wybór dla osób, które cenią sobie zdrowy styl życia, ponieważ biała herbata ma wiele korzystnych właściwości dla organizmu. Ta wyjątkowa mieszanka smaków i aromatów sprawi, że każde spożycie tej herbaty będzie niezapomnianym doświadczeniem.

 

Herbata biała jest najrzadziej spotykaną i cieszącą się największym uznaniem herbatą. Aby ją uzyskać, wczesną wiosną zrywa się nierozwinięte liście i otulone szaro-białymi nitkami pączki.  Zastosowany proces obróbki powoduje, że nie traci ona nic ze swoich naturalnych właściwości. Znaczna zawartość polifenoli chroniących organizm przed atakiem wolnych rodników powoduje, że często nazywa się ją eliksirem  młodości. Napary tej herbaty są bardzo delikatne i subtelne.

Skład

Fujian White, płatki róży, aromat (zawartość róży 2%).

Fuijan White – biała herbata składająca się z długich i skręconych najmłodszych listków herbacianych. W smaku wyczuć można nieznaczną  goryczkę i lekkie ziołowe nuty.

 

Kraj pochodzenia

Chiny

Smak

Delikatny, orzeźwiający, różany


 

Proponowany sposób parzenia

 

To się może przydać

 

 

Po zakończeniu parzenie nie zapomnij oddzielić fusy od naparu.

Podobnie jak herbat zielonych, białych też nie należy zalewać wrzątkiem. Jeśli chcemy otrzymać napar w pełni oddający walory smakowe wybranej herbaty, warto odczekać kilka minut, by woda osiągnęła pożądaną temperaturę. 

Do zaparzania herbaty w kubku lub filiżance zawsze polecamy użycie zaparzacza. Ułatwi to panowanie nad czasem zaparzania i pozbycie się fusów. Mogą to być metalowe lub ceramiczne sitka, jednorazowe torebeczki na susz (tzw. papierowe filtry), czy inne zaparzacze. Praktyczne są kubki z sitkiem i pokrywką.

Produkty powiązane

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl