Czekolada pitna różowa Ruby
Opis
Czekolada do picia na patyku - różowa
Czwarty rodzaj czekolady. Obok czekoladach ciemnych, mlecznych i białych możemy się teraz cieszyć nowym smakiem czekolad rubinowych (zwanych też różowymi). Swój kolor i smak zawdzięczają różowym ziarnom kakao pochodzącym z Wybrzeża Kości Słoniowej.
Wystarczy zanurzyć i rozpuścić czekoladę na patyku w filiżance lub kubku gorącego mleka, by delektować się całkowicie nowym smakiem prawdziwej czekolady do picia.
Wysokiej jakości czekolada o wysokiej zwartości kakao. Łatwa w przygotowaniu. Szybko rozgrzeje, nawet w najzimniejsze dni oraz doda sporą porcję energii. Czekolada umieszczona jest na praktycznym patyczku, co pozwala w każdej chwili na zakończenie rozpuszczania czekolady, dzięki czemu możesz precyzyjnie panować nad mocą i gęstością napoju.
60 g czekolady to 1 filiżanka lub kubek prawdziwej pitnej czekolady.
Czekolada do picia marki Pelczar to przede wszystkim oryginalna receptura i najlepsze składniki. Takie połączenie gwarantuje wyborny, aksamitny smak, niezwykły aromat i odpowiednią gęstość czekolady.
Przepis na przygotowanie czekolady do picia
Do filiżanki lub kubka wlej gorące mleko o temperaturze 60 stopni, zanurz czekoladę i mieszając nią, doprowadź do jej całkowitego rozpuszczenia.
Skład
Czekolada mleczna (cukier, tłuszcz kakaowy, mleko odtłuszczone w proszku mleko pełne w proszku, miazga kakaowa, emulgator lecytyna sojowa, kwas cytrynowy, naturalny aromat waniliowy), migdały prażone, żurawina liofilizowana. Masa kakaowa minimum 47,3%.
Masa netto
60g
Wyprodukowano w Polsce
Wartość odżywcza w 100 g
Wartość energetyczna -564kcal
Tłuszcze - 35,9g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 21,5g
Węglowodany - 49,7g
w tym cukry - 48,6g
Białko - 9,3g
Sól - 0,02g
Błonnik pokarmowy -0,7g