Czas na Relaks
Opis
Czas na Relaks - zielona herbata relaksująca
Czas na Relaks - zielona herbata to wyjątkowa mieszanka zielonej herbaty z Ceylonu oraz wielu składników o właściwościach uspokajających i relaksujących. Ta lekko cytrusowa, nieco słodka herbata to idealny wybór dla osób poszukujących chwili wytchnienia i odprężenia. Dzięki zawartości melisy, hibiskusa oraz skórek pomarańczy, cytryny i róży, herbata ta działa uspokajająco na nasz organizm, łagodząc stres i napięcie. Filiżanka Czasu na Relaks pozwoli Ci zapomnieć o codziennych troskach i zatroszczyć się o swoje dobre samopoczucie po ciężkim dniu lub zawsze wtedy kiedy zapragniesz odprężyć się i zrelaksować.
Możesz też pić ją w ciągu dnia, gdy potrzebujesz chwili na zresetowanie się i nabranie sił. Wszystkie składniki zielonej herbaty Czasu na Relaks zostały starannie dobrane i połączone w proporcjach, które zapewniają najlepsze efekty smakowe i aromatyczne.
Skład
Ceylon OPA, melisa, hibiskus, skórka pomarańczy, skórka cytryny, skórka róży, jabłko, truskawka, aromat.
Ceylon OPA- wyrazista zielona herbata pochodząca z górskich obszarów Sri Lanki. W połączeniu z automatycznymi dodatkami daje napar o zrównoważonym, ale dość intensywnym smaku herbacianym smaku.
Kraj pochodzenia
Sri Lanka
Smak
cytrusowy z odrobiną owocowej słodyczy
Melisa to roślina wieloletnia od wieków wykorzystywana w ziołolecznictwie i w kuchni. Znajdujący się w jej liściach olejek eteryczny ma działanie uspokajające, łagodzi nerwy i skutki stresu. Świeże, a także suszone liście melisy dodaje się do napojów, w tym herbaty. Nie tylko poprawi samopoczucie, ale wzbogaci jej smak i aromat.
Proponowany sposób parzenia
To się może przydać
Po zakończeniu parzenie nie zapomnij oddzielić fusy od naparu. Zalanie herbat zielonych wrzątkiem lub zbyt długie ich zaparzanie spowoduje, że otrzymamy mętny napar nieoddający w pełni walorów smakowych wybranej herbaty.
Do zaparzania herbaty w kubku lub filiżance zawsze polecamy użycie zaparzacza. Ułatwi to panowanie nad czasem zaparzania i pozbycie się fusów. Mogą to być metalowe lub ceramiczne sitka, jednorazowe torebeczki na susz (tzw. papierowe filtry), czy inne zaparzacze. Praktyczne są także kubki z sitkiem i pokrywką.