Czarne porzeczki w czekoladzie
Opis
Czarne porzeczki w czekoladzie deserowej
Nieznacznie kwaśne kandyzowane czarne porzeczki w połączeniu z czekoladą deserową.
Czarne porzeczki w czekoladzie są wytwarzane ręcznie w niewielkiej manufakturze. To propozycja dla osób cieniących sobie jakość, niepowtarzalność smaku, szukających wyjątkowych upominków.
Propozycja łączenia smaków
Czarna herbata z Ceylonu, np. Lumbini może stworzyć z tymi czekoladkami interesujące połączenie.
Skład
Kandyzowana czarna porzeczka 51% (czarna porzeczka, cukier, syrop glukozowo-fruktozowy (z kukurydzy), regulator kwasowości: kwas cytrynowy, aromat), czekolada 48% min. (cukier, miazga kakaowa, tłuszcz kakaowy, emulgator: lecytyna sojowa, aromat wanilia), substancja glazurująca: guma arabska i szelak; Czekolada - zawartość masy kakaowej min. 43%.
Masa netto
100g
Wyprodukowano w Polsce
Wartość odżywcza w 100g
Wartość energetyczna - 1795 kJ (428 kcal)
Tłuszcz - 15g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 8,9 g
Węglowodany - 66g
w tym cukry - 60g
Białko - 4 g
Sól - 0g