Sklep h&a
78-400 Szczecinek
ul. Wł. Bartoszewskiego 8
NIP: 6731434785
790 247 236
sklep@ha-herbatykawy.pl
Biała Perła
towar niedostępny

Opis
Biała Perła - herbata biała
Biała Perła to herbata, która wyróżnia się wysoką jakością oraz subtelnym aromatem i delikatnym smakiem. Jest to herbata formowana z młodych listków i pączków, które podczas zaparzania ciekawie rozwijają się, oddając do naparu swoje cudowne walory. Jednym z największych atutów Białej Perły jest jej wyjątkowość. Dzięki procesowi formowania perełek z młodych liści herbaty wyróżnia się nie tylko smakiem, ale również swoim wyglądem. Właśnie dlatego Biała Perła jest często wybierana przez koneserów herbat, którzy cenią sobie nie tylko dobrej jakości napar, ale również estetykę i piękno serwowanej im herbaty.
Każda filiżanka Białej Perły to nie tylko wyjątkowy smak, ale również chwila relaksu i wyciszenia. Jest to herbata idealna na wieczorne spotkania z przyjaciółmi, czy też jako towarzyszka podczas czytania książki, słuchania muzyki lub oglądania filmu.
Biała Perła to wysokiej jakości herbata, która wyróżnia się nie tylko smakiem, ale również swoją wyjątkowością. Jest to idealna propozycja dla koneserów herbat, ale również dla wszystkich, którzy cenią sobie chwilę relaksu i wyciszenia w towarzystwie dobrej herbaty.
Herbata biała jest najrzadziej spotykaną i cieszącą się największym uznaniem. Aby ją uzyskać, wczesną wiosną zrywa się nierozwinięte liście i otulone szaro-białymi nitkami pączki. Zastosowany proces obróbki powoduje, że nie traci ona nic ze swoich naturalnych właściwości. Znaczna zawartość polifenoli chroniących organizm przed atakiem wolnych rodników powoduje, że często nazywa się białą herbatę eliksirem młodości. Napary tej herbaty są bardzo subtelne.
Więcej na temat białych herbat przeczytasz tutaj.
Skład
Biała Perła
Kraj pochodzenia
Chiny
Smak
Orzeźwiający, delikatny, lekko słodki
Proponowany sposób parzenia
To się może przydać
Po zakończeniu parzenie nie zapomnij oddzielić fusy od naparu.
Podobnie jak herbat zielonych, białych też nie należy zalewać wrzątkiem. Jeśli chcemy otrzymać napar w pełni oddający walory smakowe wybranej herbaty, warto odczekać kilka minut, by woda osiągnęła pożądaną temperaturę.
Do zaparzania herbaty w kubku lub filiżance zawsze polecamy użycie zaparzacza. Ułatwi to panowanie nad czasem zaparzania i pozbycie się fusów. Mogą to być metalowe lub ceramiczne sitka, jednorazowe torebeczki na susz (tzw. papierowe filtry), czy inne zaparzacze. Praktyczne są kubki z sitkiem i pokrywką.