Aronia w czekoladzie
Opis
Aronia w czekoladzie deserowej
Naturalnie cierpki smak aronii został złagodzony w procesie kandyzowania, dzięki czemu z przyjemnością można delektować się tym zdrowym owocem. Oblanie aronii aksamitną czekoladą deserową pozwoliło na wydobycie z tego owocu dodatkowych walorów smakowych. Spróbuj i przekonaj się, jak pyszna może być aronia.
Aronia w czekoladzie jest wytwarzana ręcznie w niewielkiej manufakturze. To propozycja dla osób cieniących sobie jakość, niepowtarzalność smaku, szukających wyjątkowych upominków.
Propozycja łączenia smaków
W związku z tym, że połączenie aronii z czekoladą tworzy nieznacznie wytrawny smak, warto spróbować tych czekoladek w połączeniu z kawą o większej kwasowości lub dość mocną herbatą.
Skład
Kandyzowane aronie 51% (aronie, cukier), czekolada 48% (cukier, miazga kakaowa, tłuszcz kakaowy, emulgator: lecytyna sojowa, aromat: wanilina), substancje glazurujące: guma arabska i szelak, syrop glukozowy, cukier.
Czekolada: masa kakaowa minimum 43%. Może zawierać orzeszki ziemne, inne orzechy oraz mleko.
Masa netto
100g
Wyprodukowano w Polsce
Wartość odżywcza w 100g
Wartość energetyczna - 1779 kJ (424 kcal)
Tłuszcz - 15g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 8,9 g
Węglowodany - 67g
w tym cukry - 65g
Białko - 3,5g
Sól < 0,01g