Opcje przeglądania

Sklep h&a

78-400 Szczecinek

ul. Wł. Bartoszewskiego 8

NIP: 6731434785

  790 247 236

 sklep@ha-herbatykawy.pl

Herbata zielona Kenia OP

Nie znaleziono produktów spełniających podane kryteria.

Czekolady ręcznie robione w sklepie h&a

Wyborne, ręcznie robione czekolady w tabliczkach to połączenie najwyższej jakości czekolady z owocami, bakaliami i przyprawami. Te luksusowe produkty czekoladowe dedykowane są wszystkim, którzy oczekują od czekolady prawdziwego, naturalnego smaku. Ręczna produkcja w małych ilościach gwarantuje wyjątkowość i dbałość wytwórców o szczegóły.

W naszym sklepie dostępne są czekolady mleczne, ciemne, białe i rubinowe pakowane w eleganckie opakowania, dzięki czemu bez dodatkowych ozdób mogą stanowić miły upominek. Zastosowane do nich dodatki jak cytryna, mięta, truskawki, żurawiny, wiśnie, pieprz, kawa, kardamon, chili, orzechy i wiele innych tworzą wyborne kompozycje smakowe, którym trudno się oprzeć. Owoce przed użyciem do produkcji tych czekolad są poddawane procesowi liofilizacji. Pozbawione jedynie wody, dalej zachowują swój niepowtarzalny smak i aromat.

Czekolady te w przenośni i dosłownie rozpływają się w ustach. Wpływają na to zastosowane, wyłącznie naturalne, składniki. Tylko prawdziwe masło kakaowe rozpuszcza się w temperaturze 36 stopni Celsjusza.

Oferowane przez nasz sklep czekolady marek Cortez i Pelczar to gwarancja najwyższej jakości, najlepszego smaku i bogatego wyboru kompozycji smakowych.

 

Zalety czekolady ręcznie robionej

Ręcznie robiona czekolada jest niezwykła. Sprawia to oczywiście zastosowanie najwyższej jakości składników, w tym brak dodatku innego tłuszczu aniżeli kakaowy. Fakt, że produkowane są metodą rzemieślniczą, powoduje, że nie ma dwóch takich samych egzemplarzy. Ręczne nalewanie do foremek, posypywanie dodatkami owocowymi czy przyprawami czyni z każdej tabliczki wyjątkowy produkt. Dbałość producentów o szczegóły sprawia, że czekolady ręcznie robione pakowane są często w eleganckie opakowania.

Czekolada ręcznie robiona na prezent

Jeśli chcesz podarować komuś coś wyjątkowego, zrobić prezent, upominek, podziękować lub jedynie zrobić niespodziankę, to ręcznie robiona czekolada z pewnością będzie dobrym wyborem. Naturalne składniki, wysoka jakość wykonania i oczywiście smak z pewności zachwyca obdarowaną osobę. Ciekawe opakowanie i okienko prezentujące  zawartość samo w sobie już jest atrakcyjne. Wystarczy dodać jedynie wstążkę i upominek gotowy.

Przepis na smakowanie czekolad ręcznie robionych

Wielu producentów czekolad, szczególnie manufaktur, wie doskonale, że ich produkty charakteryzują się trochę innymi właściwościami aniżeli masowe produkty. W związku z tym, że stosowany, do ręcznie robionych czekolad, jest wyłącznie tłuszcz kakaowy, inna jest też temperatura rozpuszczania się czekolady.

Brak tłuszczów roślinnych sprawia, że czekolady takie dość szybką rozpuszczają się w ustach. Nie ma zatem potrzeby gryzienia ich. Wystarczy odłamać kawałek i położyć na języku. Dociskając do podniebienia, sprawimy, że temperatura wzrośnie, czekolada się rozpuści i jej smak zmiesza się po chwili z intensywnym smakiem dodatków, szczególnie liofilizowanych owoców. Zabezpieczone w ten sposób owoce zachowują swoje właściwości smakowe i szybko uwalniają je w kontakcie z wilgocią. Ręcznie robione produkty na bazie czekolady belgijskie konsumujmy zatem spokojnie, dajmy im czas, aby rozpłynęły się ustach.  

 

Która czekolada jest najzdrowsza?

Czekolada to produkt wysokokaloryczny. Podobnie jak i innych produktów spożywczych jej nadmierne spożywanie może okazać się szkodliwe dla naszego zdrowia. Za najzdrowszą uważa się czekoladę gorzką. Zawiera bowiem najwięcej produktów z miazgi kakaowej. Kakao jej źródłem nie tylko tłuszczów, ale także magnezu, żelaza, błonnika, i polifenoli. Jeśli nie przeszkadza Wam wyraźnie gorzki smak, to wybierajcie ręcznie robione czekolady deserowe lub gorzkie, zawierają najwięcej kakao.

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl